KUIVAKUPPAUS

Kehomielen kuivakuppaus

Kuppaus on ollut 3000 vuoden ajan yksi tärkeistä perinteisistä hoitomuodoista Kiinassa. Suomessa kuppausta on harjoitettu 1400-luvulta lähtien. Kuppausta perinteisesti tehdään märkäkuppauksena, jossa ihoon tehdään pienet viillot, jolloin ”paha” mikroveri saadaan pois kehosta.

Kupit kiinnitetään kehon akupunktiopisteille siten, että alipaineen tuottama imuvaikutus aktivoi veren ja imunesteen virtausta. Kuppauksella hoidetaan mm. selkä-, niska-, hartia- ja muita lihaskipuja sekä vaivoja. Vaivojen katsotaan perinteissä kiinalaisessa lääketieteessä johtuvan qin eli energiavirran tukoksista kehossa. Kuppauksella pyritään akupisteiden kautta avaamaan tukokset meridiaaneissa, tai niinkuin länsimaissa puhuttaessa hoidetaan triggeripisteitä.

1358683534_474657947_4-Cupping-Hijama-Therapy-Services

Kuivakuppaus on terapeutin näkökulmasta monipuolinen menetelmä. Sillä voi hoitaa ihonalaista sidekudosta, isoja pinnallisia lihaksia, syviä kudoksia,  lymfanestejärjestelmää ja aineenvaihdunta- ja hermolihashäiriöitä sekä kroonisia arpikudoksia.

Olen saanut hyviä tuloksia erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, niin vanhoihin kroonisiin kipu- ja liikerajoitusongelmiin kuin leikkauksen jälkeisen turvotuksen vähentymiseksi. Hoidolla tehokas vaikutus myös urheiluvammoihin sekä sopii myös fibromyalgiaa sairastavalle.

 Kehomielen kuivakuppaukset

  • kiinteä kuivakuppaus; kupit pidetään paikoillaan akupisteiden päällä
  • nopea kuivakuppaus; kuppeja nostellaan iholla
  • liukukuppaus; kuppeja liu’utetaan iholla esimerkiksi öljyn avulla, tunnetaan myös nimellä imukuppihieronta. (auttaa myös kosmeettiseen selluliittiin)
  • neulakuppaus; kuppeja käytetään akupunktioneulojen kanssa siten, että neulat jäävät kupin sisään
  • magneettikuppaus; kupien sisällä olevat magneetit tehostavat hoitoa akupisteeseen

Kuivakuppauksesta saattaa jäädä iholle imujäljet, jotka poistuvat muutaman päivän kuluessa.

cellulite_rubber3